Penyediaan dan pencirian porselin berliang yang dihasilkan melalui kaedah replika span polimer dan mengaplikasikannya sebagai bahan teras komposit sandwic - Mohd Al Amin Muhamad Nor (Universiti Sains Malaysia, 2012)
Porselin berliang yang berketumpatan rendah dihasilkan melalui kaedah replika span polimer. Enam span polimer komersil berbeza ketumpatan (13.4-37.8 kg/m3) telah digunakan sebagai pencontoh yang masing-masing diisitepukan dengan sebelas kandungan pepejal berbeza (10-60% berat).