Hubungan modal insan dan modal sosial dengan pendayaupayaan ekonomi dalam kalangan orang Kuala Lumpur - Wan Ahmad Amir Zal Wan Ismail (Universiti Putra Malaysia, 2012)
Isu lazim yang dikaitkan dengan Orang Ash ialah kegagalan mereka untuk menyertai sistem arus perdana. Sedangkan Orang Ash mempunyai potensi tersendiri yang berupa pengetahuan tradisi mengikut penempatan mereka. Pemilikan modal insan itu menyebabkan masyarakat luar bergantung pada mereka untuk memperoleh manfaat ekonomi.