Hubungan interaksi keluarga dengan konsep kendiri dalam kalangan pelajar sekolah menengah yang melanggar disiplin di daerah Kuala Terengganu - Rohaya Hashim (Fakulti Pengurusan dan Ekonomi, 2012)
Kajian ini bertujuan mengenal pasti profil interaksi keluarga dan konsep kendiri dalam kalangan pelajar yang melanggar disiplin sekolah. Objektif kajian ini juga untuk mengenal pasti perhubungan di antara interaksi keluarga dengan konsep kendiri mereka serta perhubungan di antara subskala interaksi keluarga iaitu kefungsian umum keluarga, kejelekitan dalam keluarga, komunikasi keluarga dan sistem peraturan keluarga dengan konsep kendiri mereka.