Kesan ammonia ke atas peringkat perkembangan fri ikan lampan jawa, Puntius gonionotus - S. Krishnan a/l Seenivasan (Universiti Pertanian Malaysia, 2012)
Kesan ketoksikan ammonia tak terion ke atas peringkat umour 1 hari, 4 hari, 8 hari, 12 hari, 4 minggu dan 6 minggu ikan lampam jawa, Puntius gonionotus telah dijalankan.