Pergerakan dan orientasi anak tetasan penyu belimbing (Dermochelys coriacea) terhadap beberapa jenis parameter fizikal dan kimia - Malarveni Periasamy (Universiti Pertanian Malaysia, 2012)
Objektif kajian ini adalah untuk mengkaji keupayaan pergerakan dan orientasi anak tetasan penyu belimbing (Dermochelys coriacea) terhadap beberapa parameter. Parameter yang dikaji adalah seperti jenis makanan, saliniti dan beberapa jenis minyak.