Taburan karbon organik dan saiz endapan dasar di luar pantai Kemaman - Lim Chen Yong (Universiti Pertanian Malaysia, 2012)
12 sampel endapan dasar laut dari satu kaeasan meliputi 130 batu nautika persegi telah diambil dalam satu ekspedisi di luar pantai Kemaman. Analisa karbon organik dan saiz enapan telah dilakukan ke atas sampel dari setiap stesen.