Taksonomi Alga Biru Hijau dn Dinoflagelata di Laut China Selatan - Shamsul Kamal Ahmad Kamaruddin (Universiti Pertanian Malaysia, 2012)
Kajian telah dijalankan ke atas alga biru hijau dan dinoflagelata di kawasan Zon ekonomi Eksklusif (ZEE) Malaysia untuk mendapatkan taburan pelbagai spesis dan indeks diversiti kajian kawasan kajian.