Kandungan logam berat dalam ikan di perairan Laut China Selatan - Che Omar Ramli (Universiti Pertanian Malaysia, 2012)
Sampel ikan telah diambil dari sekitar Pulau Kapas dan luar perairan Terengganu. Sebanyak sembilan spesis ikan telah diukur kepekatan logam beratnya di dalam otot, insang dan hati.