Penentuan spesis-spesies ikan keli (Clariidae) di Semenanjung Malaysia berdasarkan kepada morfometrik dan meristik - Syed Abdullah Syed Abd.Kadir (Universiti Pertanian Malaysia, 2012)
Kajian mendapati Clarias macrocephalus merupakan spesies yang paling banyak dan mudah dijumpai tetapi adalah sukar bagi Prophagonus nieuhofi