Kajian tentang mofometrik, meristik dan osteologi bagi ikan saurida spp. di Laut China Selatan - Mohd Salleh Ramli (Universiti Pertanian Malaysia, 2012)
Ciri-ciri yang dikaji merupakan ciri-ciri mofologi, meristik dan osteologi yang penting dari segi taksonomi. Keputusan menunjukan bahawa tiga spesies yang dijumpai didapati di Malaysia ialah Saurida tumbil, S. undosquamis dan S. micropectoralis.