Taburan nitrogen bukan organan dan nitrogen organan di Laut China Selatan (Dari persisiran Kuantan ke Pulau Tioman) - Mohamad Rafee Jusoh (Universiti Pertanian Malaysia, 2012)
Sebanyak 14 stesen dan 5 paras kedalaman serta enapan masing-masing telah dikaji untuk menentukan taburan tersebut. Kandungan amonium dan nitrat dadlah hampir sam dan tidak banyak perbezaan dengan kandungannya yang telah dilaporkan dalam air laut yang lain.