Kajian tumbesaran harian larva Stolephorus berdasarkan gelang otolit sebagai penentuan umur - Ahmad Sukal Md.Rais (Universiti Pertanian Malaysia, 2012)
Sejumlah 44 larva Stolephorus heterrolobus telah dikutip dari 12 stesyen dalam Ekspedisi Matahari '86. Sampel-sampel dikutip dengan menggunakan bongo-net di mana sebanyak 14 312.47 meterpadu air diharungi