Morfologi dan taksonomi parasit dari beberapa spesies ikan laut - Abol Munafi Ambok Bolong (Fakulti Pengajian Maritim dan Sains Marin, 2012)
Enam keluarga mewakili 18 spesies ikan yang didapati dari operasi penundaan semasa Ekspedisi Matahari 1986 dikaji iaitu: Lutjanidae, Serranidae, Nemipterridae, Carangidae, Pricanthidae dan Mullidae.