Kajian sumber-sumber bukan ikan di Laut China Selatan dalam Ekspedisi Matahari 1986 - Abd. Wahid Abd.Rashid (Fakulti Pengajian Maritim dan Sains Marin, 2012)
Sumber Cephalopoda dan Crustacea masing-masing merangkumi 71.29% dan 28.7% daripada jumlah tangkapan sumber bukan ikan. Kedua-dua sumber ini masing-masing hanya merangkumi 3.01% dan 0.4% daripada jumlah tangkapan pukat tunda