Kesan saliniti, keamatan cahaya, medium dan sistem kultur ke atas tumbesaran, chlorella virginica - Mohd Yusof Abas (Fakulti Pengajian Maritim dan Sains Marin, 2012)
Kajian mengenai kesan saliniti dan keamatan cahaya ke atas tumbesaran Chlorella virginica di dalam kultur stok dan penggunaan sistem kultur arus, tangki bulat fibron dan beg polyethylene dengan menggunakan media Conwy dan baja kimia di dalam kultur besar-besaran telah dijalankan.