Kesahan kandungan modul pendekatan projek menggunakan ecocampus UMS untuk pencapaian awal matematik kanak-kanak prasekolah - Alley Emison; Connie Cassy Ompok; Kueh Boon Hee, Kelvin; Vincent Pang (Malaysian Journal of Social Sciences and Humanities (MJSSH), 2022)
Modul pendekatan projek menggunakan persekitaran luar berkaitan kemahiran awal Matematik kanak-kanak prasekolah semakin menjadi tumpuan penyelidik pada masa kini. Kajian ini bertujuan untuk mendapatkan kesahan kandungan modul pendekatan projek menggunakan EcoCampus UMS untuk pencapaian awal Matematik kanak-kanak prasekolah. Kajian ini berbentuk kuantitatif dengan menggunakan kaedah tinjauan untuk mendapatkan pandangan pakar dan guru berkaitan kandungan reka bentuk modul pendekatan projek tersebut. Analisis data kajian ini adalah menggunakan Content Validity Index (CVI), iaitu persetujuan pakar dan guru sebanyak 70% ke atas menunjukkan item-item mempunyai kesahan kandungan yang tinggi dan sah untuk digunakan.