Penggunaan buku nombor dalam pengajaran awal Matematik kanak-kanak prasekolah - Connie Shin @ Connie Cassy Ompok; Jusiah Idang; Musirin Mosin; Alley Emison; Priscilla Kyle Payne (Secholian Publication, 2021)
Menyediakan kanak-kanak untuk pendidikan awal Matematik mendapat banyak perhatian dalam bidang pendidikan awal kanak-kanak. Perkembangan awal Matematik dan kemahiran literasi awal adalah saling berhubung kait. Buku nombor boleh membantu kanak-kanak memahami konsep dan memperkukuhkan lagi pengetahuan dan kemahiran awal Matematik. Artikel ini membincangkan tentang peranan buku nombor dalam membantu kanak-kanak belajar Matematik.