Permainan Matematik untuk kanak-kanak prasekolah - Connie Cassy Ompok; Alley Emison (Secholian Publication, 2021)
Awal Matematik perlu diajar kepada kanak-kanak dalam persekitaran pembelajaran yang lebih interaktif dan menyeronokkan. Adalah penting untuk membangunkankanak-kanak dengan asas yang kuat dalam pembelajaran awal Matematik. Kanak-kanak secara semula jadiingin tahu dalam lima tahun pertama mereka, dan ini adalah masa terbaik untuk memperkenalkan awal Matematik. Penggunaan permainan berfungsi sebagai kaedah untuk meningkatkan prestasi awal Matematik serta untuk menyemai minat kanak-kanak. Artikel ini membincangkan bagaimana menyokong pembelajaran kanak-kanak dalam awal Matematik melalui permainan.