Nasionalisme, Etnisiti & Komuniti Sempadan Negeri Sabah - Zaini Othman; Kntayya Mariappan; Ismail Ali (Penerbit UMS, 2010)
Buku membicarakan persoalan nasionalisme dan identiti politik dalam kalangan komuniti sempadan Sabah. Kes perbincangan merujuk khas kepada etnik Murut di sempadan Sabah-Kalimantan.