Monarki dalam sistem politik antarabangsa moden: interaksi hubungan diraja Kelantan-Thailand - Asmady Idris; Marja Azlima Omar; Rizal Zamani Idris (Penerbit UMS, 2007)
Hubungan tradisi keluarga DiRaja Kelantan dan Thailand telah membantu menzahirkan suatu bentuk hubungan antara negeri (Kelantan) dan negara (Thailand) di arena sistem politik antarabangsa moden,