Kesan pandemik covid19 terhadap kesejahteraan sosial dan lonjatan teknologi di Foh Sang, Kota Kinabalu - Shaffarullah Abd. Rahman; Anantha Raman Govindasamy; Jamsari Hashim; Kavitha Ganesan; Jane Wong Kon Ling; Kennedy Aaron Aguol; Erna Zuryena Ramli (Pusat Penataran Ilmu Bahasa, Universiti Malaysia Sabah, 2020)
Wabak Covid-19 telah mewujudkan situasi yang penuh dengan cabaran, ketidakstabilan dan perubahan konsep asal sosioekonomi. Makalah ini membincangkan perubahan budaya dan perniagaan makanan yang terkesan daripada pandemik sedemikian rupa dengan menyelurusi kesejahteraan sosial dan lonjatan teknologi di sekitar Foh Sang ketika pada masa yang sama mereka cuba mematuhi amalan norma baharu yang ditetapkan oleh kerajaan.