Tarian Magunatap etnik Nabai dan Paluan : daripada permainan tradisional ke persembahan pentas kini - Suhaimi Magi (2018)
Tarian Magunatip, iaitu bahan kajian dalam penyelidikan ini ialah tarian tradisional etnik Murut yang tinggal di pedalaman Sabah. Dalam penyelidikan ini, pengkaji telah memilih tarian Magunatip kepunyaan etnik Murut Nabai dan