IPT berentap - Basir, Zahrom (Penerbit, Berita Harian Sdn. Bhd., 2014)
Empat institusi pengajian tinggi awam (IPTA) mengungguli senarai finalis Anugerah Ikon Varsiti BH 2013 apabila masing-masing empat penyertaan universiti terbabit berjaya disenarai pendek.