Bahasa Jepun Mudah 2 - Syahrina, Ahmad; Mohd Iszuani, Mohd Hassan (Penerbit Universiti Malaysia Pahang, 2012)
Kandungan buku ini dimulakan dengan pengenalan tulisan katakana sebelum mendedahkan kepada frasa biasa dalam bahasa pertuturan harian dalam bahasa Jepun.