Sistem pengukuran prestasi penting dalam organisasi - Mohd Rashid, Ab Hamid (2013)
Pada zaman penuh cabaran ini, organisasi bersaing sesama sendiri demi kelangsungan dan kelebihan. Sekiranya ini tidak berlaku, berkemungkinan besar organisasi berkenaan akan ketinggalan, kurang berdaya saing dan akhirnya tersungkur.