Makmal Sains - Nur Farha, Shaafi; Sabariah, Sharif; Tuan Norbalkish, Tuan Abdullah; Saifful Kamaluddin, Muzakir; Mohammad Mubarrak, Mohd Yusof (Penerbit Universiti Malaysia Sabah, 2024)
Terdapat satu faktor utama yang mendorong saya untuk menghasilkan komik pendidikan mengenai Makmal Sains. Ia berakar dari perhatian saya terhadap respon kurang memuaskan daripada pelajar sekolah menengah dalam ujian bertulis mengenai hazard dan tingkah laku berbahaya di makmal sains. Saya mendapati bahawa pelajar-pelajar ini sering kali mengabaikan keselamatan di dalam makmal sains dan kurang memperhatikan panduan keselamatan yang diberikan.