Pembudayaan Ilmu melalui National Training Week (NTW) 2024 - Noor Azlinda, Zainal Abidin (UMPSA, 2024)
Minggu Latihan Kebangsaan atau lebih dikenali sebagai National Training Week (NTW) akan diadakan secara besar-besaran di seluruh Malaysia pada tahun ini mulai 24 Jun sehingga 30 Jun 2024. NTW merupakan minggu yang berfokuskan latihan bertujuan menanam budaya pembelajaran sepanjang hayat dalam kalangan rakyat Malaysia melalui peluang pembangunan kemahiran. Inisiatif ini telah diusahakan oleh Pembangunan Sumber Manusia Berhad (HRDC) pada tahun 2023 dan telah mendapat sambutan yang amat menggalakkan.