Terima Kasih atas Budimu Guru - Hadijah, Ahmad (UMPSA, 2024)
Tidak dinafikan tugas pendidik seperti cikgu dan pensyarah amat mencabar pada masa kini. Peri pentingnya pendidikan digalas oleh manusia kecil berjiwa besar seperti mereka, maka tidak hairanlah sesetengah konteks kajian menggunakan ‘guru’ bagi merujuk kepada cikgu, pensyarah, ustaz, ustazah dan pendidik-pendidik lain yang menyampaikan ilmu, memberdayakan intelek dan menginspirasikan kehidupan dengan landasan pengetahuan.