UMPSA tumpu bidang robotik, STEM - Sairul Zamri, Misrani (Media Mulia Sdn. Bhd., 2024)
Kerjasama Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) dengan Cardiff Metropolitan Universiti (CMU), United Kingdom bakal memberi tumpuan kepada teknologi robotik serta pendidikan Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik (STEM).