Melestarikan bidang kejuruteraan sebagai bidang pilihan utama anak muda - Nor Shuhada, Ibrahim (UMPSA, 2024)
Kebanyakan anak muda kini masih lagi meragui bidang pilihan dan hala tuju mereka sejurus tamat alam persekolahan. Apabila ditanya, pasti ramai yang menganggap bidang kejuruteraan merupakan bidang yang sukar. Namun, tahukah mereka bidang ini merupakan bidang yang interaktif dan sangat menyeronokkan? Apabila pihak universiti mengadakan road tour di sekolah-sekolah, ada di antara mereka dengan yakin menyatakan hasrat untuk tidak lagi menyambung pengajian, namun sebaliknya mereka lebih menjurus untuk menjadi pempengaruh (influencer) dan menganggap mencari duit lebih mudah dari menggenggam segulung ijazah