Perpustakaan UMPSA Menelusuri Evolusi 21 Tahun - Noorul Farina, Arifin; Amelia, Hasan; Rohaida, Mohamad Idaris (UMPSA, 2023)
Dalam kita ghairah membangunkan universiti, politeknik dan kolej komuniti, jarang sekali kita menekankan peruntukan untuk khutub khanah di universiti. Sedangkan di gedung inilah tersimpannya ilmu, pusat maklumat dan segala perkara yang menjadi khazanah kebijaksanaan sesebuah bangsa.