Ts. Dr. Wan Isni Sofiah atasi cara manual cipta aplikasi mudah alih bantu selenggara alat pemadam api - Nur Hartini, Mohd Hatta (UMPSA, 2023)
PEKAN, 11 Disember 2023 – Diselenggarakan dengan baik, tetapi tiada rekod pendigitalan mendatangkan kesukaran kepada pihak kontraktor keselamatan kebakaran bagi memastikan setiap rekod disimpan dengan efisien telah mencetuskan idea buat seorang penyelidik dan pensyarah Fakulti Komputeran (FK), Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA), Ts. Dr. Wan Isni Sofiah Wan Din, 39 bagi mencipta aplikasi mudah alih Fire Extinguisher Management System (FEMS).