Penyelidik UMPSA hasilkan produk inovasi penanaman cendawan menggunakan sisa nanas - Nur Ainaa Adhreena, Muhamad Shukri (UMPSA, 2023)
GAMBANG, 4 Disember 2023 – Tanaman nanas yang sebelum ini dianggap sebagai sisa buangan industri pertanian kini mendapat pengiktirafan baharu dalam memberi nilai tambah kepada industri pertanian negara. Industri tanaman nanas di Malaysia adalah tertakluk di bawah kelolaan Lembaga Perindustrian Nanas Malaysia (LPNM).