Turkiye juga berjasa terhadap perjuangan Palestin - Muhammad Khalis, Ibrahim (Utusan Malaysia, 2023)
KEBERADAAN Islam yang terus mendapat tempat dalam kehidupan rakyat Turkiye dan pada masa sama perlu mematuhi sekularisme yang cuba dipaksakan ketika zaman pemerintahan Mustafa Kemal Ataturk sejak 1923.