Dr. Ahmad Irfan cipta iLocSolat aplikasi mudah alih hitungan waktu solat generasi baharu - Safriza, Baharuddin (Pejabat Naib Canselor, 2023)
GAMBANG, 10 OKTOBER 2023 - Pensyarah Kanan, Pusat Sains Kemanusiaan (PSK), Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA), Dr. Ahmad Irfan Ikmal Hisham, 45 telah mencipta iLocSolat Enhanced Geotagging Based Prayer Time Smart Application yang merupakan aplikasi mudah alih hitungan waktu solat generasi baharu. Menurut anak kelahiran Selangor itu, sebelum ini waktu solat ditentukan mengikut zon waktu solat.