Tulislah untuk Malaysia - Hasnah, Hussiin (Pejabat Naib Canselor, 2023)
Tanggal 31 Ogos 1957 negara kita merdeka, manakala 16 September 1963 adalah hari penubuhan Persekutuan Malaysia. Maka penulisan ini adalah untuk menyedarkan kita semua bahawa warga negara ini mempunyai peranan masing-masing bagi memastikan negara Malaysia terus maju dan membangun. Negara ini membangun maju disebabkan peranan watan atau warga Malaysia.