Peranan universiti teknikal sangat kritikal sekarang - Meja, Rencana (Utusan Malaysia, 2023)
RANGKAIAN Universiti-Universiti Teknikal Malaysia (MTUN) adalah gabungan empat universiti iaitu Universiti Malaysia Perlis (Unimap), Universiti Teknikal Malaysia Melaka (Utem), Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) dan Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA).