UMP kini dikenali sebagai UMPSA - Mohamad Shofi, Mat Isa (Utusan Malaysia, 2023)
PEKAN: Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini dijenamakan sebagai Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) seiring usia 21 tahun kewujudan institusi pengajian tinggi (IPT) terbabit menelusuri kegemilangan pendidikan negara.