Pilih ais warna jernih untuk lebih selamat- Pakar - Zularisam, A. W. (Media Mulia Sdn. Bhd., 2023)
KUANTAN- Ais kiub daripada kilang tidak berdaftar dan bukan di bawah seliaan Kementerian Kesihatan (KKM) berkemungkinan besar tidak selamat untuk diminum kerana dikhuatiri tercemar.