Majlis Raja-Raja perlu diberi lebih peranan dalam pelantikan JAC - Mohd Iskandar, Ibrahim (Berita Harian, 2022)
KUALA LUMPUR: Majlis Raja-Raja seharusnya diberi peranan dalam pelantikan ahli Suruhanjaya Pelantikan Kehakiman (JAC) bagi memastikan doktrin pemisahan kuasa antara eksekutif dan kehakiman dapat mencerminkan tadbir urus lebih baik.