Medium Cendawan Nanas hasil penyelidikan UMP dilancar - Mimi Rabita, Abdul Wahit (UMPSA, 2022)
SERDANG, 8 Ogos 2022 - Lembaga Perindustrian Nanas Malaysia (LPNM) baru-baru ini melancarkan satu produk inovasi berasaskan sisa nanas yang dihasilkan dengan kerjasama penyelidikan UMP yang diketuai oleh Profesor Madya Dr. Aizi Nor Mazila Ramli bersempena Pameran Pertanian, Horticulture dan Agro pelancongan Malaysia (MAHA) yang telah bermula dari 4 hingga 14 Ogos 2022.