Petani mohon industri sarang burung mengikut skala pengeluaran - UMP, PNC (Guang Ming Daily, 2022)
(Serdang, ke-12) Menteri Pertanian dan Industri Makanan Datuk Seri Ronald Kiandi berkata memandangkan potensi besar industri sarang burung di negara kita, kerajaan bersetuju membenarkan pengusaha industri sarang burung mengambil pekerja asing, tetapi hanya pada asas tahunan syarikat sarang burung Ia bergantung kepada skala pengeluaran dan syarat pengambilan pekerja asing.