UMP sasar Pendekatan Kampus Lestari - Rosilavi, Mat Jusoh; Mimi Rabita, Abdul Wahit (2022)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menyasarkan pendekatan kampus lestari dengan melaksanakan pelbagai inisiatif khusus bagi menghasilkan sebuah ekosistem hijau yang kondusif seiring hasrat negara ke arah Malaysia Lestari 2030.