Profesor Madya Dr. Norhayati hasilkan simulator bagi pemodelan stokastik pandemik COVID-19 - Nur Hartini, Mohd Hatta (2022)
PEKAN, 8 Jun 2022 – Wabak COVID-19 merekodkan peningkatan mendadak penggunaan katil dan peralatan unit rawatan rapi (ICU) di hospital-hospital seluruh dunia dan di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) khususnya.