i-Mawaqit : Kalkulator komparatif zon waktu solat - Ahmad Irfan, Ikmal Hisham; Afiq Adli, Razali; Mansor, Sulaiman; Tuan Sidek, Tuan Muda; Baharrudin, Zainal; Ishak, Suliaman; Radiah, Abdul Ghani (2021)
Sejak berdekad, zon waktu solat rasmi di Malaysia dihitung dengan titik rujukan paling barat, seperti Rajah 1. Antara kekurangan: beza waktu sebenar dengan waktu rasmi sehingga 7 minit, selain beza waktu antara kawasan sempadan, seperti Rajah 2. Perkembangan teknologi sebenarnya membolehkan waktu solat di kawasan setempat menjadi lebih tepat. i-Mawaqit merupakan langkah awal ke arah waktu solat yang lebih tepat berdasarkan lokaliti individu.