Tak sabar nak melombong bauksit - Noraina Mazuin, Sapuan (Media Mulia Sdn. Bhd., 2021)
Selepas dihentikan sejak 2016 akibat ‘serangan debu merah’ dan bunyi bising aktiviti perlombongan bauksit, namun di sebaliknya ada yang berharap aktiviti ekonomi itu dibuka semula. Namun, ada juga yang mengharapkan peristiwa lama tidak berulang agar aktiviti ekonomi berkenaan dijalankan dengan baik bak pepatah ‘rambut di dalam tepung, rambut jangan putus, tepung jangan berselerak’.