UMP ke arah sebuah Kampus Pintar - Mimi Rabita, Abdul Wahit (2021)
PUTRAJAYA, 12 Disember 2021 - Universiti Malaysia Pahang (UMP) berhasrat untuk menjadi sebuah kampus pintar (Smart Campus) dan pelaksanaan inisiatif ini seiring dengan saranan kerajaan dalam memperkasakan agenda kerajaan digital di negara ini.