‘Sugar baby’ di universiti, ada pihak ambil kesempatan? - Fadzida, Ismail (Portal Melayukini, 2021)
Isu ‘sugar baby’ dalam kalangan pelajar institusi pengajian tinggi (IPT) mengundang perbahasan tentang faktor, kesan serta kaedah menanganinya. Kegiatan sugar baby, sugar daddy, sugar mummy dan yang seangkatan dengannya melibatkan penawaran khidmat seksual dengan balasan wang. Ada yang bertempoh dan ada yang terbuka jangka masanya.