Pena PSM - Mohd Khairul Bazli, Mohd Aziz; Muhammad Azrin, Ahmad; Muhammad Khairul Annuar, Mohamed (psm.ump.edu.my, 2021)
PSM ditubuhkan pada 6 Julai 2019 dengan misi untuk menyediakan pendidikan berkualiti tinggi, penyelidikan dan perkhidmatan pelbagai disiplin dalam pengetahuan asas dan lanjutan dalam sains matematik untuk memaksimumkan potensi manusia untuk kebaikan masyarakat.