Antologi pertama suka duka perjalanan PhD kami - Amran, Rasli; Zulkifli, Khair; Zuraina, Ali; Siti Balkis, Bari (Asia Mediterranean Network, 2021)
Catatan pengalaman dalam pengajian PhD ini diharap dapat berikan inspirasi. Berdasarkan kajian, sekitar 40-50 peratus calon PhD mengalami keciciran bukan disebabkan 'tidak pandai' namun disebabkan pelbagai cabaran dan halangan. Para penulisan dari latar universiti dan peringkat umur yang berbeza, penuh warna.